Björn Lambie neemt na 18 jaar in het voorjaar van 2020 afscheid van Landgraafse politiek

VVD-fractievoorzitter Björn Lambie neemt in het voorjaar van 2020 na 18 jaar afscheid van de Landgraafse politiek en draagt het stokje over aan Lucas Baggerman, de huidige nummer 2 van de Landgraafse VVD-fractie.

Tijdens de algemene politieke beschouwingen maakte Lambie zijn voorgenomen aftreden bekend. “Ik kijk terug op een zeer leerzame maar ook enerverende periode waarin ik alle aspecten van de lokale politiek heb mogen meemaken. Samen met mijn politieke collega’s heb ik door de jaren heen in tal van commissies en werkgroepen kennis en ervaring mogen opdoen en op mijn eigen wijze een bijdrage mogen leveren aan de besluitvorming. Het commissie- en raadslidmaatschap is een goede leerschool geweest waarin ik met een breed netwerk binnen onze regio heb mogen samenwerken. Na 18 jaar VVD Landgraaf is voor mij het moment gekomen om het stokje over te dragen aan mijn opvolger en zelf nieuwe uitdagingen aan te gaan buiten de politiek”, aldus scheidend fractievoorzitter Lambie.

Lambie begon in 2002 als een van de jongste commissieleden van de Landgraafse raad en heeft de VVD acht jaar lang vertegenwoordigd in de raadscommissies Burgers, Middelen en Grondzaken. Sinds 2010 is hij raadslid en tevens fractievoorzitter van de liberale fractie. Naast zijn werk in de politieke arena is hij ook zeven jaar actief geweest als bestuurslid voor de VVD Landgraaf en later de VVD Parkstad.

Lambie geeft aan veel vertrouwen te hebben in de aankomende overdracht. “Ik heb de afgelopen jaren samen met mijn fractie heel prettig samengewerkt met Lucas Baggerman, die bij de verkiezingen in 2018 na een goede campagne als nummer 2 op de lijst de kiesdrempel haalde. Hij vervult met verve zijn rol als vertegenwoordiger van de Landgraafse VVD-fractie, hetgeen door zowel fractiegenoten als politieke collega’s erg wordt gewaardeerd. Daarnaast zit hij vol energie om de VVD Landgraaf weer van nieuw elan te voorzien en is hij actief bezig om zowel de fractie als de achterban te vergroten.’’ Tot slot geeft Lambie aan niet volledig van het politieke podium te verdwijnen, maar een rol op de achtergrond te gaan vervullen. Zo blijft hij actief lid van de Landgraafse VVD fractie en zal hij zich meer gaan richten op bestuurlijke activiteiten.