Lucas Baggerman

Personalia

Geboortedatum: 13 Maart 1975

Woonplaats: Landgraaf 

Burgerlijke staat: Getrouwd, 2 kinderen


Opleiding

Na het VWO dat ik heb afgerond, ben ik Technische bedrijfskunde gaan studeren aan de TUE in Eindhoven. Ik ben in 1998 afgestudeerd in de richtingen distributie logistiek, goederenstroombeheersing, bedrijfseconomie en organisatiekunde.

Loopbaan

Ik ben mijn loopbaan meteen na het afronden van mijn studie gestart bij Medtronic, toentertijd nog op de vestiging in Kerkrade.  Inmiddels ben ik al meer dan 23 jaar in dienst bij Medtronic, een van de grootste en snel groeiende werkgevers in de Parkstad regio, met diverse vestigingen en meer dan 3000 medewerkers in deze regio momenteel. Ik heb in die  jaren diverse management rollen en functies uitgevoerd en fantastische teams mogen aansturen. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de totale business development en uitvoering van de service dienstverlening van een van Medtronic’s business units voor de regio Europa, Midden Oosten en Afrika. Ik voel me erg verbonden met het bedrijf en met de vele speciale mensen die er werken, er bestaat echt zoiets als een ‘Medtronic-DNA’.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met diverse gezinsactiviteiten samen met mijn dochters en vrouw en geniet ik zoveel mogelijk van de mooie dingen in het leven. Ik bezoek ook elke week de bijeenkomsten van mijn Rotary Club in Landgraaf, waarbij we proberen een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de lokale omgeving door community service en fundraising voor diverse lokale goede doelen.  Daarnaast tennis ik zelf bij TV Rapid Schaesberg om mijn conditie een beetje op peil te houden. Tot slot probeer ik kritisch maar constructief bij te dragen als raadslid in de Landgraafse gemeenteraad, om ervoor te zorgen dat het goed wonen, werken en recreëren blijft in ons prachtige Landgraaf!